Megugrott a fapadosok utasszáma

2006. 07. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős profitnövekedést vár Európa második legnagyobb fapados légitársasága, az easyJet – írta az MTI–Eco. Az olcsó jegyes légicég vezetői arra számítottak, hogy az adó előtti eredmény 10–15 százalékkal lesz több a tavalyinál, ezzel szemben a nyári szezon, az utasforgalom növekedése, valamint a marokkói utazási célirány bevezetése a vártnál nagyobb nyereséget hozhat.
Az utasforgalom egy ülésre vetített árbevételi emelkedése az év végére elérheti a 30 százalékot, miután az első négy hónapban már 17 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A bevétel elsősorban a kiegészítő szolgáltatásokból – utasellátás, -biztosítás, szállodafoglalás, autóbérlés – növekszik. Az easyJet a márciussal zárult első üzleti fél évében 28,9 millió fontos adó utáni veszteséget szenvedett, 87,3 százalékkal nagyobbat az egy évvel korábbinál. Az easyJet nagy riválisa a SkyEurope is hasonlóan kedvező utaslétszámról szóló adatokat közölt a tegnap. A kelet-közép-európai légitársaság júniusi adatai azt mutatják, hogy még soha nem utaztak annyian a SkyEurope-pal, mint az idei év hatodik hónapjában. A társaság kimutatásai szerint 283 300 fővel, azaz 36,3 százalékkal több utast szállítottak, mint a tavalyi év hasonló időszakában.
A bécsi és a varsói tőzsdén jegyzett cég 16 géppel 70 útvonalon üzemeltet járatokat 37 célállomásra 19 országban. Tavaly a légitársaság összesen 1,81 millió utast szállított, ez 103 százalékos növekedés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.