Megugrott a Richter

Magas forgalom mellett változatos árfolyamok alakultak ki tegnap a pesti börzén, a BUX 13,38 pontot emelkedve zárt. A vezető részvények közül az OTP és a Richter ára erősödött, a Magyar Telekom és a Mol kurzusa gyengült.

2006. 07. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap az utolsó pillanatokban rántották fel a BUX-ot, napközben a magyar indikátor erőteljes hullámzást mutatott. A kereskedők elmondták, hogy a piacon nehezen tud kialakulni határozott irány, a következő napokra javulást várnak az elemzők, de hozzátették, hogy a bejrúti események döntő hatással lehetnek a tőzsdékre, így a magyar parkettre is.
A 13,38 pontos növekedést a BUX csak nehezen érte el, a délutáni gyengülés komoly nyomokat hagyott az index árfolyamában, így a nap végére a vezető részvények közül csak az OTP és a Richter tudott növekedéssel zárni. A két blue chipre összesen 29 milliárd forintnyi üzletet kötöttek a tegnapi napon realizált 52 milliárd forintos forgalomból.
Közel 1,8 százalékkal lettek drágábbak a banki részvények, a gyógyszergyáriak viszont 1,5 százalékkal erősödtek. A kisebbik gyógyszergyártó papírjai 3,2 százalékkal értékelődtek fel. A vesztesek közül a távközlési részvények 1,2 százalékkal, az olajipariak 2,3 százalékkal gyengültek. Az elemzők rámutattak, hogy a piac növekedésével párhuzamosan a Mol ára is emelkedhet.
Néhány kis forgalmú részvény is jól teljesített, köztük volt a Rába és a Synergon, a Fotex és az FHB is. Meg nem erősített információk szerint a svájci Stadler-csoport Magyarországon bővíti vasúti járműgyártó kapacitását. Tegnap olyan piaci pletykák jelentek meg, hogy a Stadler a Rábával közös fejlesztésbe foghat, s az új beruházási helyszín Győr ipari negyede.

Az OTP a legjobb bank. Az előző évekhez hasonlóan az idén is az OTP-t választotta a legjobb magyar banknak a londoni Euromoney gazdasági magazin, amelynek a júliusi számában közölt felmérés – 2006 Awards for Excellence – szerint az OTP „gyakorlatilag az Euromoney által a vezető bankok rangsorolására használt mindegyik kategóriában” dominál a magyar piacon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.