Hetekkel ezelőtt még azt remélték a fokhagymatermelők, hogy az alacsony hozam számukra kedvezően hat majd a felvásárlási ár alakulásánál. Csalódtak, mert kilogrammonként 300 forintot kapnak érte. Szerintük reálisabb lenne a 380 forintos ár, de erre az összegre akkor számíthattak volna, ha leleményesebb kereskedők foglalkoznának felvásárlással. Ezt állítja a zöldségfélék termesztésével és forgalmazásával foglalkozó makói Mágori Józsefné is. Sajnálatosnak tartja, hogy Magyarországon kellő szakmai tudás és piaci ismeret nélkül is foglalkozni lehet felvásárlással, eladással. Ez gyengíti helyzetünket az unióhoz tartozó országok piacán. Mint mondta, kereskedőink ismerethiánya miatt nagyon rosszul járnak a magyar termelők.
Mágori Józsefné hasznosnak tartaná, ha a hagyma esetében követnénk a franciák példáját. Annak az országnak a szakminisztériuma minimális felvásárlási árat garantál a hagymáért, és ezzel nemcsak a gazdák biztonságérzetét fokozzák, hanem ennek a konyhakerti növény termesztésének a folytonosságát is szavatolják. Kovács Lajos kiszombori termelő azt nyilatkozta: 2001 volt az utolsó év, amikor elfogadható volt számukra a vöröshagyma felvásárlási ára. Azóta a termesztése csak veszteséget okozott neki, ezért két évvel ezelőtt úgy döntött, felhagy vele. Gondot jelentett, hogy exportőreink nem fordítottak hangsúlyt a makói vöröshagyma kiváló minőségének hírverésére. Benkő Antal, a Hagyma Terméktanács elnöke nagy bajnak tartja, hogy a fogyasztók a vásárlásnál nem a minőséget, hanem a hagyma méretét tartják fontosnak.

Eltűnt pásztói nőt keres a rendőrség