Röviden

2006. 07. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ella Első Lakáshitel Kereskedelmi Bank Zrt. 383 millió forint adózás előtti eredményt ért el az idén a fél év végén, szemben az egy évvel korábbi 26,7 millió forinttal. (P. B.)

*****
Az Erste Bank Hungary Nyrt. első féléves adózott eredménye meghaladta a 10,7 milliárd forintot, ami 26,3 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.Az ügyfelek számát tekintve az Erste Bank Hungary a második legnagyobb lakossági banknak számít, piaci részesedése a lakossági hiteleknél már meghaladja a tíz százalékot. (P. B.)

*****
A hathetes hátralévő futamidejű likviditási diszkontkincstárjegy aukcióján a felajánlott negyvenmilliárd forintos mennyiségre mindössze 26,02 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amit teljes egészében elfogadott az Államadósság Kezelő Központ Zrt. Az aukción 6,88 százalékos átlaghozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása alapján számítva. (MTI–Eco)

*****
AVIA néven új benzinkúthálózat jelent meg Magyarországon: egyelőre két ilyen feliratú kúttal találkozhatnak az autósok, de a svájci nonprofit társasággal kapcsolatban álló magyar egyesület három év múlva legalább harminc ilyen állomást szeretne üzemeltetni. Bognár Csaba, az AVIA Magyarország Egyesület egyik alapító cége, a Full-Sopron Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a svájci nonprofit egyesület Európa 13 országban mintegy 2700 benzinkutat üzemeltet. (MTI–Eco)

*****
Európa legnagyobb bankja, a HSBC Holdings első féléves eredménye – az előzetes elemzői várakozásokat jócskán meghaladva – 18 százalékkal nőtt; a javulás elsősorban befektetési bankjának és a fellendülőben lévő régiókban elért sikereinek köszönhető. A HSBC adózás előtti eredménye 12,52 milliárd dollár lett az év első hat hónapjában; egy évvel ezelőtt a megfelelő érték 10,64 milliárd dollár, a Reuters által előzetesen felkért elemzők előrejelzéseinek átlaga 11,52 milliárd dollár volt. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.