időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Gönczöt támadják a román demokraták

Rostás Szabolcs
2006.08.29. 23:00

Nem Magyarország külügyminisztere szabja meg a román parlament napirendjét – jelentette ki tegnap Daniel Buda demokrata képviselő, megengedhetetlennek nevezve, hogy Göncz Kinga előző nap a kisebbségi törvény és a román–magyar Gozsdu Közalapítvány létrehozásáról szóló megállapodás elfogadását sürgette bukaresti tárgyalópartnereitől.
A magyar diplomácia vezetőjét éles hangon bíráló közleményében a román kormány legbefolyásosabb pártjának honatyája úgy vélekedett: Göncz Kinga azért hozta szóba a két dokumentum ügyét, hogy nyomást gyakoroljon a magyarországi munkaerőpiac megnyitásában reménykedő bukaresti hatóságokra.
„A magyar kormány taktikája kísértetiesen hasonlít az RMDSZ által a kisebbségi törvény ügyében gyakorolt zsaroló magatartására. Semmi szükség erre a jogszabályra, amíg a magyarországi románok nem részesülnek ugyanolyan jogokban, mint a romániai magyar kisebbség” – állapította meg a bukaresti politikus, aki egyébként tagja a román–magyar barátságot előmozdító parlamenti csoportnak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.