időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Interneten értékesít az E.ON

Hírösszefoglaló
2006.08.18. 23:00

Németország legnagyobb földgázimportőr társasága, az E.ON Ruhrgas AG ez év negyedik negyedében beindítja internetes földgáz-kereskedelmi platformját. A társaság pénteki bejelentése szerint a piac résztvevői a kereskedelmi weboldalon napi rendszerséggel, egységes és nyilvánosan ismert árakon adhatják-vehetik az energiaforrást.
Kezdetben átszámítva mintegy négymillió kWh energiával folyhat naponta másnapi szállításra a kereskedés. A Ruhrgas északi hálózati körzetben indítja be az internetes piacot, e térség ugyanis a norvég, a dán, a holland, a német, a jövőben pedig az orosz földgázforgalmazás központja lehet.
A későbbiekben az E.ON Ruhrgas be akarja indítani a földgázra a standardizált határidős – heti, havi – üzleteket is.

Verseny a gáztárolótenderen. A Mol és az E.ON Földgáz Storage Zrt. vehet részt a biztonsági gáztárolók létesítésére kiírt tender második fordulójában – közölte az MTI-vel a tendert kiíró MSZKSZ Biztonsági Földgáztároló Zrt. A társaság közleménye szerint az első szakaszban a Részvételi felhívás és dokumentáció című pályázati füzetet három társaság – az RWE Energy Kft., a Mol Nyrt. és az E.ON Földgáz Storage Zrt. – vásárolta meg. Az előminősítési-részvételi szakaszra jelentkezést a Mol Nyrt. és az E.ON Földgáz Storage Zrt. nyújtott be.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.