időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Napi sajtószemle

Sitkei Levente
2006.08.27. 23:00

Associated Press
Egy louisianai buszsofőr járműve hátsó részébe irányította a felszálló fekete bőrű gyermekeket – közölte az amerikai hírügynökség. A coushattai iskola diákjai elmondták, korábban fekete buszsofőrük volt, ám az átszervezések miatt most fehéret kaptak, aki előre leosztotta a fekete gyerekeknek járó helyeket, s ők mind a hátsó szekcióban kötelesek ülni.


China Daily
Összesen egymillió szöveges üzenetet küldött ki Peking önkormányzata mobiltelefonokra, hogy így biztassa a kínai főváros lakosságát élő hal vásárlására, tagadva a kolerajárványról szóló rémhíreket. Peking szerint az idén még egyetlen kolerás esetet sem jegyeztek fel, pedig többen kaptak erről szóló üzeneteket a fővárosban.


The Japan Times
Ismét árusítanak amerikai marhahúsból készült ételeket Japán egyik koreai étteremláncában. A nagy olvasottságú japán hírportál közli, hogy a Zensoku nevű oszakai cég a szivacsosagysorvadás-járvány miatt indexre tett amerikai marhahúst immáron biztonságosnak véli, és „első fecskeként” bevezeti – még nem tudni, mikor – az országban működő 56 éttermében. Tokió a múlt hónapban engedélyezte az amerikai marhahús importját, miután 2003-ban megtiltotta azt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.