Optimista az IEB vezetése

2006. 08. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár a négymilliárd forintot is elérheti az Inter-Európa Bank (IEB) adózott eredménye, ha a pénzintézet növekedési lehetőségei nem szakadnak meg. Andrea Rignoni vezérigazgató a féléves adatok ismertetésekor rámutatott, hogy az IEB az év első hat hónapjában 2,55 milliárd forint adózott eredményt produkált, így érthető, hogy a menedzsment optimista. Az Inter-Európa Bank Nyrt. konszolidált adózás előtti eredménye 3,293 milliárd forintot ért el, ami közel 116 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi adatot.
A konszolidált adózott eredmény 2006. június 30-án 2,551 milliárd forint volt, ami 118 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi konszolidált eredményt, s 246 millió forinttal a banki eredményt. A konszolidált eredmény alakulását a bank mellett elsősorban a pénzintézet ügynökeként tevékenykedő IE New York Broker Rt. és az IE Befektetési Alapkezelő Rt. eredménye befolyásolta.
A kihelyezett hitelek összege csaknem 198 milliárd forint volt az első fél évben, ezen belül a lakossági állomány 30, a vállalati 25 százalékkal bővült. Az IEB teljes hitelállományából a lakossági devizahitelek aránya 50, a vállalati hiteleké 40 százalék. Arra a kérdésre, hogy a Banca Intesa (BI) felvásárlási szándékai valósak-e, a vezérigazgató azt nyilatkozta: a BI és az IEB tulajdonosai tárgyalnak; egyúttal rámutatott, hogy az olasz jegybank támogatja az olasz bankok koncentrációját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.