időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Röviden

MTI
2006.08.14. 23:00

Bicska Maxi mondta
Ludwig

Bertolt Brecht halálának ötvenedik évfordulójáról az alábbi idézettel emlékezhetünk meg méltón és időszerűen, a Koldusoperából: „Mit számít egy bankrablás egy bankalapítással szemben?”

Mentőautó ütközött Budapesten
Kocsival ütközött tegnap egy mentőautó Budapesten, a XI. kerületben: a Bercsényi utca és az Október 23. utca kereszteződésében egy személyautó a megkülönböztető jelzéssel haladó mentőnek nem adott elsőbbséget. A mentő ápolója súlyos sérüléseket szenvedett. (MTI)

Buszon fogták el a körözött bűnözőt
Öt év körözés után egy helyi autóbuszon fogtak el egy bűnözőt a hét végén Nyíregyházán. A férfit azért keresték, mert öt éve nem kezdte meg börtönbüntetését, amelyet vagyon elleni bűncselekmények miatt róttak ki rá. A férfinál egyébként találtak egy más nevére kiállított, de az ő fényképével ellátott buszbérletet. (HP)

Madárkórház a Hortobágyon
Elkészült a madárpark a Hortobágyi Nemzeti Parkban. A területet az Európai Unió pályázatán elnyert 182 millió forintból alakították ki. A száz férőhelyes, egyhektáros madárparkban elkezdték a nagy röpde betelepítését is. A turisztikai és természetvédelmi intézményben látványkórház is működik majd, az állatokat rehabilitációjuk után szabadon engedik. (MTI)

Röntgen mutatta ki a csempészárut
Jövedéki eljárásban negyvenkétmillió forintos bírságot szabott ki a vámhatóság, és cigarettacsempészet miatt lefoglalt egy 30 millió forint értékű járművet is. A nagylaki vámhivatalnál teherautóval jelentkezett belépésre még vasárnap este két román állampolgár. A vámvizsgálatkor a mobil kamionröntgen a raktér belső részében az okmányokon nem szereplő tárgyat mutatott ki. A rakomány kipakolása után háromezer karton román adójegyes cigaretta került elő. (MTI)

Fertőzött hattyúk Michiganben
Madárinfluenzás bütykös hattyúkat találtak az egyesült államokbeli Michiganben, de a fertőzést nem a gyakran végzetes kimenetelű kórlefolyást kiváltó vírustörzs okozta. Az amerikai agrártárca bejelentette, hogy kimutatták a madárinfluenza-vírus H5 és N1 altípusainak jelenlétét a két állatban. A vizsgálatok ugyanakkor kizárták, hogy a hattyúkat a madárinfluenza vírusának erősen patogén, H5N1-es altípusa betegítette volna meg. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.