Röviden

2006. 08. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióján a meghirdetett és értékesített negyvenmilliárd forintnyi mennyiségre 83,7 milliárd forintért érkezett jegyzés az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) közleménye szerint. Az elfogadott ajánlatokon felül az ÁKK 8 milliárd forintnyit bocsátott ki saját számlás értékesítésre. Az aukción 7,76 százalékos átlaghozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása alapján számítva. (MTI–Eco)

*****
Növelte adózott eredményét a több magyarországi érdekeltséggel rendelkező belga üzletlánc, a Delhaize a második negyedben, elsősorban az amerikai eladások jelentős bővülésének köszönhetően. A társaság árbevételének nagyjából nyolcvan százaléka származik az Egyesült Államokból, a többi Európából. (MTI–Eco)

*****
Az Air France–KLM légitársaság a pénzügyi év első negyedében 11,9 százalékkal, 5,8 milliárd euróra növelte árbevételét annak köszönhetően, hogy a személyforgalom növekedése ellensúlyozta a magasabb üzemanyagköltségeket. A légitársaság a múlt év első negyedében 5,19 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. (MTI–Eco)

*****
Az Aegon biztosítótársaság a vártnál jobb második negyedévi eredményt ért el, lassult ugyanis a profitcsökkenés üteme. A hágai székhelyű biztosítótársaság adózott eredménye a június 31-ével záruló negyedben 664 millió euró volt, 12 százalékkal kisebb a tavalyi év azonos időszakáról jelentett 751 milliós eurós veszteségnél. (MTI–Eco)

*****
A Graphisoft az év első felében 14,350 millió euró árbevétel mellett 3,906 millió euró nettó nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 446 ezer euró veszteséggel. A nemzetközi számviteli szabvány alapján készült első félévi konszolidált gyorsjelentés szerint az árbevétel 23 százalékkal nőtt az előző év első feléhez képest. (P. B.)

*****
Az Immoeast Immobilien Anlagen AG osztrák ingatlanfejlesztési társaság 25 százalékos részesedést szerzett a TriGránit Holdingban. Az osztrák Immoeast két részletben 400 millió eurós tranzakciót hajt végre – közölte a társaság. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.