időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Röviden

MN
2006.08.01. 23:00

Szelektálnak a honatyák
Mindössze fél éve működik, de rövid előélete ellenére sikeres a parlamenti szelektív hulladékgyűjtés. Az új rendszer segítségével a képviselők és a parlamenti dolgozók az első negyedévben közel hét tonna, a második negyedévben pedig már 13,2 tonna hulladékot gyűjtöttek válogatva. A rendszer működtetését az Öko-Pannon Kht. végzi a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. és az Avermann Hungária Kft. bevonásával. (MN)

Ökokatasztrófát okozott Izrael
A Földközi-tenger legnagyobb környezeti katasztrófáját okozta Izrael a libanoni környezetvédelmi miniszter szerint azzal, hogy csapást mért a Bejrúttól délre fekvő Dzsije erőművének kőolajtartályaira. Jaakúb Szarráf közlése szerint eddig 10-15 ezer tonna nyersolaj ömlött a tengerbe. (greenfo.hu)

Ivóvízválság a gleccserek miatt?
Satu Hassi, az Európai Parlament tagja szerint a klímaváltozásnak és a csökkenő talajvízszintnek igen súlyos következményei lehetnek a Föld ivóvízforrásaira nézve. A problémát az olvadó gleccserek is súlyosbítják. A világ népességének fele függ ugyanis olyan folyóktól, amelyeket a gleccserek táplálnak. (greenfo.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.