Röviden

2006. 08. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nokia és a Motorola, a két piacvezető a mobiltelefon-gyártók körében tovább növelte piaci részesedését konkurensei rovására. A Nokia, az összes közül a legnagyobb két százalékponttal, 33,6 százalékra növelte részesedését 77,06 millió készülék eladásával az elmúlt negyedévben. (MTI–Eco)

*****
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) közleménye szerint a 12 hónapos diszkont-kincstárjegy aukcióján a meghirdetett és értékesített 40 milliárd forintnyi mennyiségre 103,7 milliárd forintért jegyzés érkezett. Az elfogadott ajánlatokon felül az ÁKK nyolcmilliárd forintnyit bocsátott ki saját számlás értékesítésre. (MTI–Eco)

*****
A cégbírósági bejegyzés előtt álló Graphisoft Park SE 2008-ig 42-44 millió euró értékű fejlesztést valósít meg – közölte a megalakuló társaság a részvényeinek tőzsdei bevezetéséhez kiadott kibocsátási tájékoztatóban. A 212 633 480 euró alaptőkéjű Graphisoft Park 10 631 674 darab, egyenként 0,02 euró névértékű részvényének budapesti tőzsdei bevezetését kérte a társaság. (MTI–Eco)

*****
A győri Gardénia Csipkefüggönygyár szeptember 26-ra rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelynek fő témája igazgatótanács és auditbizottság létrehozása a társaságnál. Az igazgatóság javasolja, hogy a társaság térjen át az egységes irányítási rendszerre, és az igazgatóság, valamint a felügyelőbizottság helyett igazgatótanács működjön. (P. B.)

*****
A Bookline.hu bevezetési kérelme már megérkezett a Budapesti Értéktőzsdére. Az internetes könyvkereskedelemmel foglalkozó cég részvényei várhatóan még augusztusban a tőzsdére kerülnek. Márffy György, a Bookline.hu igazgatóságának elnöke bejelentette, hogy közvetlen befolyása a cégben 28,244 százalékra nőtt. (P. B.)

*****
A belga Agfa digitális nyomtató- és diagnosztikai berendezésgyártó a második negyedévben létszámleépítést tervez, miközben jelentős eredményjavulásról számolt be. A társaság a költségcsökkentés jegyében 2000 fős leépítést helyezett kilátásba, ez a cég munkaerő-állományának 15 százaléka. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.