Röviden

2006. 08. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az üzleti informatikai szolgáltatásokat nyújtó T-Systems Hungary tavalyi 12 milliárd forintos árbevételét az idén várhatóan 16 milliárd forintra növeli – mondta Ilosvai Péter, a cég ügyvezető igazgatója a társaság új, globális szolgáltatóközpontjának ünnepélyes átadása alkalmából Budapesten. Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az egymillió eurós beruházással a lágymányosi infoparkban létrehozott központból jelenleg 25 cég informatikai feladatait látják el. (MTI–Eco)

*****
Az Intercontinental Hotel Group (IHG) javította második negyedévi eredményét, és megerősítette kedvező várakozását az idei évre. A londoni székhelyű szállodaipari csoport működési eredménye az év első hat hónapjában harminc százalékkal, 107 millió fontra emelkedett a múlt év első felének 82 millió fontos eredményéről. A valutaváltozások kiszűrésével a javulás 25 százalékos volt. (MTI–Eco)

*****
A cégbíróság augusztus 21-én bejegyezte a Graphisoftból kivált Graphisoft Park SE Európai Részvénytársaságot. Augusztus 22-én már az ingatlanfejlesztési üzletágat nem tartalmazó Graphisoft részvényeinek kereskedelme folytatódik a Budapesti Értéktőzsdén. (P. B.)

*****
A tegnapra meghirdetett három hónapos diszkontkincstárjegy-aukcióra 100,8 milliárd forintnyi jegyzés érkezett a meghirdetett és értékesített negyvenmilliárd forintos mennyiségre – közölte az ÁKK. Az elfogadott 40 milliárd forintnyi ajánlaton felül további négymilliárd forintnyi kincstárjegyet bocsátott ki az ÁKK saját számlás értékesítésre. Az aukción 7,44 százalékos átlagos hozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása alapján számítva. Ez 19 bázisponttal magasabb a hétfői referenciahozamnál, az egy héttel korábbi aukció átlaghozamát pedig húsz ponttal haladja meg. (MTI–Eco)

*****
A Flughafen Wien AG repülőtér üzemeltető társaság ez első fél évet az elemzők minden várakozása ellenére eredménynövekedéssel zárta. A féléves nyereség a negatív pénzügyi eredmény miatt 1,6 százalékkal, 38,6 millió euróra csökkent. Az elemzők ennél nagyobb, 7,1 százalékos visszaesést és 37,5 millió eurós nyereséget vártak. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.