időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Röviden

MTI
2006.08.17. 23:00

Újra tárgyalnák Wass Albert ügyét
Bukarest. Per-újrafelvételi kérelmet nyújt be Romániában a háborús bűnösként 1946-ban halálra ítélt Wass Albert író ügyében Kincses Előd marosvásárhelyi ügyvéd, aki eddig az igazságszolgáltatás által nem ismert újabb levéltári dokumentumokkal támasztja alá kérését, amelyek nem álltak rendelkezésére az író fölött 1946-ban gyilkosságra való felbujtás vádja miatt ítélkező kolozsvári népbíróságnak. (MTI)

Meghalt a paraguayi diktátor
Brasilia. Alfredo Stroessner tábornok, Paraguay egykori diktátora 93 éves korában meghalt egy brazíliai kórházban. Stroessner 35 éven keresztül élet és halál ura volt hazájában, amíg saját hívei és katonatisztjei meg nem elégelték brutális uralmát, és 1989 februárjában megfosztották hatalmától az Egyesült Államok segítségével, majd attól kezdve Brazíliában élt háborítatlanul 16-án bekövetkezett haláláig. (S. T.)

Hétszáz halott Srí Lankán
Colombo. Legkevesebb hétszáz tamil lázadó és a kormány több mint száz katonája vesztette életét a Srí Lanka északi részén folyó harcokban az utóbbi egy hétben, közölte a hadsereg szóvivője. Az északi országrész elszakadásáért küzdő Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei a tegnapra virradó éjjel újabb támadást intéztek a kormányerők ellen a félszigeten. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.