Röviden

2006. 08. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Raiffeisen Bank mérlegfőösszege ez év első felében 30 százalékkal, 1445 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbihoz képest – mondta Horváth Krisztina vezérigazgató-helyettes Budapesten. Antal Pál, a Raiffeisen Lízing Zrt. vezérigazgatója beszámolt arról, hogy elindították az ingatlanlízinget. (MTI–Eco)

*****
A Raiffeisen Bank Zrt. befolyásának mértéke a Synergon Informatikai Rt.-ben 14,82 százalékra csökkent a korábbi 15,01 százalékról. Jelenleg a Synergon legnagyobb részvényese a Raiffeisen, a Pannonplastnak 13,528 százaléknyi Synergon-részvénye van. (P. B.)

*****
A 2009/F hároméves államkötvény aukcióján a meghirdetett 75 milliárd forintnyi kötvényre 129,1 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat az elsődleges értékpapír-forgalmazók. Az Államadósság Kezelő Központ csak a felajánlott értékben fogadott el jegyzéseket. A kötvények 8,18 százalékos átlagos éves hozammal keltek el a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása alapján számolva. (MTI–Eco)

*****
A Budapesti Értéktőzsde a Graphisoft SE törzsrészvényeinek kereskedését a tegnapi naptól három tőzsdei napra felfüggesztette. Az indoklás szerint a Graphisoft augusztus 16-án kérelmezte kereskedésének felfüggesztését arra hivatkozva, hogy a társaság közgyűlésén elhatározott kiválással megvalósuló átalakulás jelentősen érintheti a Graphisoft SE-részvények árát. (P. B.)

*****
AZ OMW, Közép-Európa legnagyobb olaj- és gázipari társasága 24 százalékkal 1,153 milliárd euróra növelte első félévi adózott eredményét, ami elmaradt a szakértői várakozásoktól. Az eredmény 24 százalékkal 1,162 milliárd euróra emelkedett, a várakozásokban azonban 1,24 milliárd (30 százalékos) eredményjavulás szerepelt. (MTI–Eco)

*****
Az Euler Hermes Magyar Hitelbiztosító Zrt. 891,5 millió forint bruttó és 239,8 millió forint nettó díjbevétellel zárta az első fél évet, ami 19, illetve 26 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest. A cég saját becslése szerint a magyarországi hitelbiztosítási piac vezető szereplője közel 65 százalékos piaci részesedésével. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.