Röviden

2006. 08. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2007/F és a 2007/D államkötvények visszavásárlási aukcióján a benyújtott 133,2 milliárd forint össznévértékű ajánlat alig több mint egytizedét fogadta el az Államadósság Kezelő Központ. A nagyarányú elutasítás valószínűleg a magas hozamajánlatok miatt volt. (MTI–Eco)

*****
A Magyar Telekom 300 millió forintot meghaladó vételárért értékesítette a Cardnet Zrt.-ben birtokolt 72 százalékos részesedését. A vételáron felül a 2006. évi osztalék arányos része is a Magyar Telekomot illeti. A Cardnet fő tevékenysége POS (point of sales) terminálok értékesítése és karbantartása. (P. B.)

*****
A legnagyobb görög távközlési vállalat, a volt monopolista Hellenic Telecommunications Organization (OTE) szerdán 287,7 millió eurós csoportszintű adózott eredményt jelentett az első fél évről, 1,3 százalékkal többet a tavalyi első félévi 284,1 milliónál. (MTI–Eco)

*****
A szeptember 4-től jegyzésre meghirdetett kamatozó kincstárjegy új sorozatának éves kamata a felemelt jegybanki alapkamattal megegyező, 7,25 százalék lesz – közölte az ÁKK. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.