Távozik a BÉT vezérigazgatója

2006. 08. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott tegnap a Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) vezérigazgatója. Horváth Zsolt hét esztendeig töltette be ezt a pozíciót. Távozását rendkívüli sajtótájékoztatón saját maga jelentette be, helyére munkatársa, Mohai György kerül. Horváth Zsolt érdemei között szerepel a Xetra kereskedési rendszerrel az együttműködés létrehozása, az aranykontraktusok bevezetése, az értéktőzsde és az árutőzsde fúziója, valamint a BÉT részvénytársasággá alakítása. A tőzsde jelenlegi feladatairól a leköszönő vezérigazgató úgy nyilatkozott, hogy az árampiac bevezetése prioritást élvez. Az áramtőzsde kialakítása ügyében előrehaladott tárgyalások folynak részben a Mavirral, részben a Magyar Villamos Művek Zrt.-vel. Az áramot – mint tőzsdei terméket – elsőként az azonnali piacra vezetik be, de bekerül a határidős és opciós kereskedésbe is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.