Tovább növekszik a Budapest Bank

2006. 08. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatta a lendületes növekedést az év első felében a Budapest Bankcsoport (GE Money Bank) – áll a bank sajtóközleményében.
A pénzintézet magyar számviteli szabályok szerint készült, konszolidált gyorsjelentése alapján a bank mérlegfőösszege 35 százalékos bővüléssel 636 milliárd forintra, teljes követelésállománya 45 százalékkal 530,6 milliárd forintra, teljes betétállománya pedig 38 százalékos növekedéssel 474 milliárd forintra nőtt.
A Budapest Bank hitelállományának jelentős mértékű emelkedésében az év első felében is a lakossági hitelezésé volt a főszerep: a bank lakossági üzletágának teljes hitelállománya az idei év első felében 251,4 milliárd forintra bővült.
Az év első felében a Budapest Bankcsoport leányvállalatai is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A Budapest Lízing Zrt. lízingállománya az elmúlt egy évben a piaci átlagot jelentősen meghaladó mértékben, 25 százalékkal, 46,6 milliárd forintról 58,4 milliárdra nőtt.
A Budapest Alapkezelő Zrt. több mint százezer ügyfelével és 300 milliárd forintot meghaladó vagyonával megőrizte helyét a vezető hazai alapkezelők között. A Budapest Bank – a 2004-ben megkezdett intenzív növekedési programjával összhangban – az idei év első felében is komoly hangsúlyt fektetett termékfejlesztésre, valamint értékesítési hálózatának fokozott ütemű bővítésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.