időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Tőzsdei céggé válik a Bookline.hu

Hírösszefoglaló
2006.08.22. 23:00

Jóváhagyta a felügyelet a Bookline.hu Zrt. részvényeinek tőzsdei bevezetéséhez készült tájékoztatót – közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Magyar Tőkepiac tegnapi számában. Korábbi közlés szerint a társaság augusztus folyamán adja be bevezetési kérelmét a Budapesti Értéktőzsdére, s reményei szerint augusztus végén már foroghatnak a cég papírjai a tőzsdén. Dietrich Tamás, az internetes könyvkereskedelemmel foglalkozó cég vezérigazgatója az MTI–Ecónak korábban elmondta: részvénykibocsátást az idén nem valósít meg a vállalat. A tőzsdei bevezetés célja a cég ismertségének növelése, bár hosszabb távon tőkebevonást is terveznek új részvények kibocsátásával.
A Bookline.hu jegyzett tőkéje 327,5 millió forint. A társaságban két cégnek, a Forrás Rt.-nek és az M-Metronic Bt.-nek 21-23 százalékos tulajdonrésze van. A további tulajdonosok főleg 5 százalék alatti tulajdonrésszel rendelkező magánszemélyek, kivéve Márffy Györgyöt, a cég elnökét és Földvári Gábor igazgatósági tagot, akiknek 8, illetve 16 százalékos tulajdonrésze van. A társaság 2005-ben 600 millió forint árbevételt ért el. Az árbevétel az idei év első fél évében meghaladta az ötszázmillió forintot, és év végére várhatóan másfél milliárd forintra nő. A bevétel a következő években legalább ötven százalékkal emelkedik a tervek szerint. Az idén tíz-, jövőre százmillió, míg 2008-ra kétszázmillió forint profitot tervez a vállalat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.