időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Véradást szerveztek a felgyújtott lánynak

Zsilka László
2006.08.07. 23:00

Irányított véradást szerveztek szülőfalujában Pénzes Henriettának, a Makó külterületén felgyújtott, tizennyolc éves lánynak. A betegen holnap újabb bőrpótló műtétet végeznek el. A rendőrség továbbra is egyedül a tizenöt esztendős fiút gyanúsítja.

Újabb bőrpótló műtétet hajtanak végre holnap Pénzes Henriettán, aki egy bűncselekmény áldozataként súlyos égési sérüléseket szenvedett. A tizennyolc éves lánynak szervkárosodása nincs, a fertőzés lehetősége azonban fennáll – közölte lapunkkal Mészáros Gábor, a Szent István Kórház főorvosa. Amíg a lány sebei be nem gyógyulnak, az életveszély elmúlásáról nem beszélhetnek az orvosok.
Továbbra is egy gyanúsítottja van annak az emberölési kísérlet miatt indított büntetőeljárásnak, amely azt hivatott kideríteni, ki gyújtotta fel július 20-án Makó külterületén a tizennyolc éves magyarcsanádi lányt. A nyomozók szerint az eddigi információk alapján a tettet a bíróság által előzetes letartóztatásba helyezett, tizenöt esztendős makói fiatalember követte el – tudtuk meg M. Toronykői Mártától, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. A kihallgatásokon elhangzottakról, a tanúk vallomásairól, a helyszínen és a másutt fellelt tárgyi bizonyítékokról a rendőrség képviselője nem kívánt részleteket elárulni. A szóvivő türelmet kért a közvéleménytől. Az eljárásba bevont szakértők jelentései még nem készültek el.
Ma véradás lesz Magyarcsanádon, a beteg lány szülőfalujában – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Buday-Sántha Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat kommunikációs vezetője. Az irányított akcióban az A pozitív donornak jeleznie kell, hogy vérét Pénzes Henriettának szánja. A kommunikációs vezető elmondta, ha a címzett részére már összegyűlt a szükséges mennyiségű vér, a várható többlet sem vész kárba, hiszen az más rászorulókon is segíthet. A makói Diósszilágyi Sámuel Kórház vérellátó osztálya kiszállásos véradást szervez a városban holnap 12 órától az ASS Bt. Rákosi úti telepén és pénteken ugyanettől az időponttól kezdődően a Bárányos sor 22. szám alatt. A kórházban holnap és csütörtökön reggel nyolc órától várják a donorokat az előbbi napon tíz óráig, míg az utóbbin délig.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.