Gyengélkedett a forint a bankközin

2006. 09. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reagált a forint tegnap a belpolitikai eseményekre. Megjelentek a piacon az eladók. Ugyan minden csoda három napig tart, de az események és a hétfői 270 forintos euró jó okot adott arra a spekulánsoknak, hogy megkezdjék a magyar fizetőeszköz gyengítését. Barcza György, az ING elemzője szerint rövid távon elképzelhető a forint gyengülése, de hosszabb távon nincs ok a félelemre.
A forint az euróval szemben a hétfői 270-es szintről 272 fölé gyengült, a pénzpiaci kereskedés végén egy euróért 272,40 forintot adtak, ami közel 2,40 forinttal volt több, mint az előző napon. A kereskedők szerint egy átlagos nap forgalmának mintegy kétszeresét bonyolították le a bankközi devizapiacon. A hullámokban érkező, olykor egymásnak ellentmondó hírek hatására hol a vételek, hogy az eladások kerültek túlsúlyba. A dollárral tegnap 214,10–214,30 forinton kereskedtek, míg hétfőn délután 213,50– 213,70 forinton állt a kurzus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.