Rahimkulov szerint jó üzlet az OTP-papír

2006. 09. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két tegnap megjelent hazai hetilapnak is interjút adott Magyarország egyik leggazdagabb embere, aki jelenleg az OTP Bank részvényeinek közel 5,3 százalékát birtokolja. A Gazprom volt magyarországi képviselője, a befektetői körökben csak tőzsdemágusként emlegetett orosz Megdet Rahimkulov a Figyelő és a HVG hetilapoknak nyilatkozott jelenlegi hazai befektetéseiről. Rahimkulov az OTP Bankban szerzett részesedését is kommentálta, melynek során jelezte, hogy e tranzakcióban is csupán pénzügyi befektetőnek tartja magát. Az orosz üzletember kijelentette: bízik az OTP növekedésében, egyúttal jelezte, hogy az év végére akár 8-10 százaléknyira is felduzzadhat a pénzintézetben megszerzett részvényhányada.
A tőkepiac fenegyereke nem rejtette véka alá az interjúk során, hogy az általa vásárolt banki részvények átlagára 6200 forint körül van, és az elmúlt napokban tapasztalt 7000 forintos áron számára már érdektelenek a papírok. Újabb vásárlással csak akkor próbálkozik, amikor 6500 forint körül jár az ár. Arra a kérdésre, hogy miért pont az OTP iránt érdeklődik ilyen erőteljesen, a befektető elmondta: annak hatására kezdett el nagyobb tétel banki papírt vásárolni, hogy a magyar pénzintézet megjelent az oroszországi és az ukrajnai piacokon. Az orosz piac méretei és növekedési dinamizmusa Rahimkulov szerint az OTP Bankra kedvezően hathat, a pénzintézet menedzsmentje a befektető szemszögéből nézve kiváló, ezért három éven belül a bank papírjainak árfolyama tízezer forint fölé emelkedhet. Az elemzők mindezt úgy kommentálták, hogy amennyiben külső és belső (belpolitikai) akadályok nem keletkeznek, akkor az OTP papírjai akár még az idén elérhetik a 9-10 ezer forintos határt, vagyis az üzletember valóban jó befektetésre tett szert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.