Röviden

2006. 09. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Moody’s Investors Service 2006. szeptember 12-i hatállyal az MKB Banknak a Luxemburgban jóváhagyott, 1 milliárd euró keretösszegű kötvényprogramja keretében kibocsátott kötvényekre Aa3, az alárendelt kötvényekre A1, a rövid lejáratú kötvényekre pedig Prime–1 besorolást adott. (MTI–Eco)

*****
Az OTP Bank augusztus 16-án az OTP-bankcsoport tulajdonában lévő OTP Bank Romania (OBR) jegyzett tőkéjét 30 millió euróval felemelte. A romániai hitelintézet törzstőkéje ennek révén közel 104 millió euróra, az OTP Bank tulajdonrésze 99,99 százalékra nőtt. (P. B.)

*****
A 2009/F hároméves és a 2020/A tizenöt éves államkötvény csütörtöki aukcióján mindkét állampapírra mintegy kétszeres jegyzés érkezett az Államadósság Kezelő Központ tájékoztatása szerint. A 2009/F államkötvényre a meghirdetett és értékesített 75 milliárd forintnyi mennyiségre 138,7 milliárd forintért jelentettek be igényt. Az aukción 8,30 százalékos átlaghozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása alapján számítva. (MTI–Eco)

*****
A legnagyobb brit biztosító, a Magyarországon is érdekelt Aviva a költségtakarékosság jegyében 4000 fős elbocsátást tervez a csoporthoz tartozó Norwich Unionnál. A társaság közleménye szerint a lépés csökkenti a duplicitást, javítja a hatékonyságot, és 250 millió fontsterling megtakarítást tesz lehetővé 2008-ban. Az átalakítás költsége jövőre ugyancsak 250 millió fontot tesz ki. (MTI–Eco)

*****
Az Aegon Magyarország Zrt. igazgatótanácsa 2006. október 15-i hatállyal Zatykó Pétert a biztosítótársaság vezérigazgatójává nevezte ki. A biztosítótársaság operatív vezetését az újonnan kinevezett vezérigazgató látja el. (MTI–Eco)

*****
Az Erste Bank megadta a román BCR alkalmazottai tulajdonában lévő BCR-részvények becserélésére szánt újonnan kibocsátandó papírjainak árfolyamát. Az Erste vezetősége szeptember 12-én a felügyelőbizottság beleegyezéséből kiindulva 45,91 euróban szabta meg kibocsátásra kerülő részvényeinek árfolyamát. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.