Röviden

2006. 09. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap indult el a Budapesti Értéktőzsde által szervezett, valós idejű adatokra támaszkodó játék. A tőzsdemágus néven futó játék valóságos tőzsdei kereskedést szimulál. Tavaly 11 345 játékos regisztrálta magát a www.tozsdemagus.hu oldalon. Szalay-Berzeviczy Attila, a tőzsde elnöke elmondta, a játék lényege, hogy a jelentkezőket megtanítsa az ésszerű befektetések kezelésére, illetve a tőzsdei fortélyokra. (P. B.)

*****
Magyarország rögzítette a tervezett 500 millió eurós változó kamatozású államkötvény árazásának irányelvét. A 2012-ben lejáró kötvény hozamfelárát az irányadó hozamhoz (háromhavi Euribor) képest a húsz bázisponttal magasabb szint alsó, illetve közepes határán állapította meg a BNP Paribas és a Dresdner Kleinwort, a kötvénykibocsátás fő szervezője. (MTI–Eco)

*****
Komoly gondokkal küzd a német–amerikai DaimlerChryslert, elsősorban amerikai részlege, a Chrysler várható problémái miatt. Dieter Zetsche, a vállalat első számú vezetője a dolgozóknak írt levelében drasztikus lépések lehetőségét említi. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.