Röviden

2006. 09. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia EdF – főként eladásaiból származó pluszbevételei nyomán – közel megduplázta nyereségét az első fél évben: adózott eredménye az egyszeri tételek beszámításával 4,14 milliárd euró lett a tavalyi első fél év 2,13 milliárd eurója után. Az egyszeri tételek nélkül a növekedés 40,6 százalék volt, 2,92 milliárd euróra. (MTI–Eco)

*****
A Pannon-Váltó Nyrt. elévült követelésből 47,6 millió forint rendkívüli nyereségre tesz szert az idén. A 2001. évi részvénycsere során a részvényesek által akkor át nem vett, s ezért értékesített papírok ellenértékének átvételére szolgáló időszak lejárt. Az értékesített részvényekkel kapcsolatos elévült követelés értéke 47,6 millió forint, amely öszszeg a Pannon-Váltó 2006. évi eredményét növeli. (P. B.)

*****
A műszer- és a szerszámacél terén világszerte piacvezető osztrák Böhler-Uddeholm nemesacélművek tegnap 116 millió eurós adózott eredményt jelentett az első fél évről, 31 százalékkal többet a tavalyi első fél- évi 88,6 milliónál. A mostani első félévi eredmény a legjobb a csoport történetében, s több az elemzők várta 107,8 milliónál is. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.