Új modell, régi tárgyalás

2006. 09. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap mutatta be első ízben új kompakt crossover modelljét a Nissan. A Párizsban lezajlott eseményen Carlos Ghosn, a Nissan elnök-vezérigazgatója ismertette a QASHQAI névre keresztelt modellt, amit 2007 februárjában kezdenek értékesíteni. Reményei szerint a QASHQAI éves átlagos eladási darabszáma Európa-szerte meghaladja a 100 ezret, a modellt választók 80 százaléka pedig először vásárol Nissant. A társaság elnöke lapunk kérdésére elmondta: a General Motorsszal (GM) kapcsolatos együttműködési megállapodások tárgyalása folyamatban van, a Ford megkeresésével egyelőre érdemben nem foglalkoznak. Mint ismert, a Ford az elmúlt hetekben az Aston Martin és a Jaguar márkák eladásával kapcsolatosan került reflektorfénybe. A Ford vezérigazgatója több alkalommal jelezte, hogy amennyiben a GM-mel kapcsolatos Nissan-tárgyalások megszakadnak, úgy őket érdekli az együttműködés lehetősége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.