időjárás 15°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Az elnök biztat, de semmit nem ígér

Munkatársunktól
2006.10.19. 23:00

Kedd déltől vasárnap délig két napot töltött Budapesten Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség elnöke. Az IHF első embere sokadik alkalommal járt már Magyarországon, de először jött úgy, hogy látogatása nem kötődött sem világversenyhez, sem nemzetközi konferenciához. „Csupán” meghívásnak tett eleget, és ha neki nem is volt konkrét célja a vizittel, vendéglátóinak, Kiss Istvánnak, a magyar szövetség elnökének és Sinka László főtitkárnak igen: megkezdték a kampányolást amellett, hogy 2011-ben hazánk rendezhesse meg a felnőtt férfi vb-t. Magyarország női vb-nek és junior férfi vb-nek már adott otthont, a sportág legrangosabb viadala azonban még hiányzik a palettáról, ez az első számú mozgatórugó.
Az egyiptomi sportdiplomata nem vállalkozott határozott ígéretre vagy állásfoglalásra – ezt reálisan nem is nagyon várhattuk tőle, a döntés amúgy sem egy személyben az ő kompetenciája –, de biztatást azért adott. Az új SYMA Sport- és Rendezvényközpontban tegnap kijelentette a sajtó képviselői előtt, hogy Magyarországnak jók az esélyei, mert a sportág nem évről évre, hanem napról napra fejlődik, széles társadalmi támogatottságot élvez, ráadásul az MKSZ a szervezésben is komoly tapasztalattal rendelkezik, legutóbb tavaly augusztusban a junior férfi vb húsz résztvevője távozott tőlünk csupa pozitív élménynyel. Mindez azonban önmagában nem elég a sikerhez, hiszen – Musztafa szavaival élve – roppant éles verseny várható, az elnök öt-hat pályázóra számít. A kandidáláshoz szükséges űrlapokat még el sem küldték a tagszövetségekhez, úgyhogy a majdani vetélytársak közül csupán Dánia ismert.
Musztafa egyébként éppen Koppenhágából érkezett Budapestre, ahonnan Tiranába indult tovább. Ettől persze Albániával még nem kell komoly jelöltként számolnunk.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.