Csökkenésselszámol a Richter

2006. 10. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négymilliárd forintos eredménycsökkentést is okozhat 2007-ben a Richter Gedeon Nyrt.-nek a gyógyszerpiacot érintő új törvényjavaslat-csomag.
A Richter közleményben hívja fel a piac szereplőit, hogy e mellett számolni kell a nyár elején elfogadott intézkedések – Új egyensúly- program, továbbá támogatás fixesítések – 2007. évre vonatkozó hatásaival is. Ez utóbbiakkal együtt a társaság eredménykiesése elérheti az 5-6 milliárd forintot is – nyilatkozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs igazgatója. A kormány javaslata szerint a gyógyszergyártóknak jövőre a termékeikre kapott társadalombiztosítási támogatás összegének bizonyos százalékát – amit várhatóan tíz és húsz százalék között határoznak majd meg – kellene befizetniük a gyógyszerkasszába. Ha ez sem elegendő a kassza túllépésének finanszírozására, úgy további, forgalomarányos befizetésre is kell számítaniuk a gyártóknak.
A korábbi intézkedések közül a négyszázalékos szolidaritási adó bevezetése, a természetbeni juttatások személyi jövedelemadó-kulcsának 44-ről 54 százalékra emelése, a fix összegű egészségügyi hozzájárulás megtartása érintik a Richtert, továbbá az energiaárak emelése tovább csökkentheti a társaság eredményeit. A 2006 júliusától érvényes új támogatás fixesítések miatt a gyógyszergyár több készítményének az árát csökkentette, ami szintén eredménycsökkenést okoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.