időjárás 13°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Leköszönt posztjáról Milo Djukanovic

MTI
2006.10.05. 23:00

Milo Djukanovic montenegrói miniszterelnök tegnap hivatalosan is lemondott posztjáról. Utódául előreláthatólag Zeljko Sturanovic igazságügy-minisztert jelölik.
A negyvennégy éves Djukanovic, aki az egykori jugoszláv tagköztársaságot a függetlenséghez vezette, és aki az elmúlt 15 évben megszakítás nélkül az ország élén állt államelnökként vagy kormányfőként, két napja tudatta, hogy – noha a vezetése alatt álló balközép pártszövetség nyerte meg a múlt hónapban rendezett parlamenti választásokat – nem tart igényt a miniszterelnöki tisztségre az új parlamenti ciklusban. Kevesen kételkednek azonban abban – különösen montenegrói ellenzéki körökben –, hogy a fiatalon is veterán politikus az ország egyik legbefolyásosabb közszereplője marad.
A montenegrói sajtóban olyan találgatások is napvilágot láttak, hogy Djukanovic másodszor is a kicsiny adriai köztársaság elnöke akar lenni. Filip Vujanovic jelenlegi államfő mandátuma 2008 májusában jár le.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.