időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Röviden

MN
2006.10.03. 23:00

Megemlékezés ’56-ról
Strasbourg. Ünnepélyes nyilatkozattal emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc közelgő 50. évfordulójáról az emberi jogokkal és a demokratikus intézményrendszer működésével foglalkozó nemzetközi szervezet, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének vezető testülete. (MTI)

Elutasított hazugságok
Brüsszel. A Fidesz európai parlamenti delegációja egyértelmű, népszavazással felérő véleménynyilvánításnak tartja a vasárnap lezajlott választásokat, aminek eredményeként Gyurcsány Ferenc kormánya, és annak programja megbukott. Bebizonyosodott, hogy a hazugság politikáját a magyar nép nem hajlandó elfogadni – áll közleményükben. (MN)

Új kormányra várva
Bécs. Két nappal a néppártiak parlamenti veresége után tegnap Bécsben lemondott a Wolfgang Schüssel vezette jobbközép kormány, amely azonban ügyvezető kabinetként továbbra is hivatalban marad. A kancellár pártja vezetőségének felajánlotta lemondását, ők azonban elutasították azt. (MTI)

Eltérített repülő
Isztambul. Eltérítették tegnap a Turkish Airlines török légitársaság Tiranából Isztambulba tartó utasszállítóját. A gép az olaszországi Brindisiben szállt le, a két légi kalóz megadta magát a hatóságoknak. Tettüket tiltakozásnak szánták a pápa tervezett törökországi látogatása ellen. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.