Röviden

2006. 10. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 70 jelentkező közül 47-et választott ki Líbia azon a tenderen, melyet az ország olaj- és gázkitermelési jogainak megszerzéséért indított. A listán a horvát INA is szerepel. Líbia annak érdekében szeretne külföldi tőkét bevonni a szénhidrogén-kitermelésbe, hogy azt 2010–2012-re napi hárommillió hordó fölé emelje, ami a jelenlegi kitermelés csaknem dupláját teszi ki. (MTI–Eco)

*****
A Siemens 30 millió eurós alapot hoz létre a tajvani BenQ Mobile elbocsátás alatt lévő németországi dolgozóinak megsegítésére és átképzésére. A cég vezetése emellett lemond a már bejelentett egyéves fizetésemeléséről. (MTI–Eco)

*****
Az OTP Bank IT és Logisztikai Divízióját október 1-jétől Takáts Ákos irányítja. Takáts Ákost, aki a mostani megbízatásáig a bank IT fejlesztési igazgatóságának ügyvezető igazgatója volt, a szükséges engedélyek kézhezvételét követően vezérigazgató-helyettessé nevezik ki. A divíziót eddig vezető Pap Gyula az OTP Bank külföldi leánybankjainál az informatikai rendszerek működtetését és fejlesztését felügyeli. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.