Röviden

2006. 10. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák Austrian Airlines (AUA) légitársaság kedden 35,2 millió eurós adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről. Egy évvel korábban 21,3 millió eurós veszteséget produkált az osztrák légitársaság. A céget korábban elérte a hagyományos légitársaságok minden keserve: a túlméretezett kapacitás, a drága üzemanyag, miközben az olcsó jegyes légitársaságok rohamosan erősítik a versenyt. (MTI–Eco)

*****
Az MFB Rt. 500 millió euró össznévértékben fix kamatozású kötvényt bocsát ki közvetlen vagy refinanszírozási formában megvalósuló fejlesztési hiteleinek finanszírozására. A kibocsátás együttes vezető szervezői a Credit Suisse Securities (Europe) Limited, a DePfa Bank Plc és az HSBC Bank Plc, társszervezők a Bayerische Landesbank, a Citigroup, a Commerzbank AG és a DZ BANK AG. (P. B.)

*****
A referenciahozamhoz képest csökkenő hozammal keltek el a három hónapos diszkontkincstárjegyek a tegnapi aukción. Az értékesítés során 8,13 százalékos átlagos hozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása alapján számítva. Ez 7 bázisponttal alacsonyabb a pénteki másodpiaci referenciahozamnál, és megegyezik az egy héttel korábbi aukció átlaghozamával. Az aukción a legalacsonyabb elfogadott hozam 7,90, a legmagasabb 8,20 százalék volt. (MTI–Eco)

*****
A brit BP, a világ második számú olajtársasága 6,975 milliárd dolláros adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről a folytatódó tevékenységekből helyettesítési költségen számolva, a kőolaj olcsóbbodása és az alaszkai kitermelési nehézségek ellenére nagyobbat a második negyedévinél, és 58 százalékkal többet a tavalyi harmadik negyedévi 4,41 milliárdnál. (MTI–Eco)

*****
A világ második számú teherautógyára, a svéd Volvo AB kedden 3,939 milliárd svéd koronás adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, 34 százalékkal többet a tavalyi harmadik negyedévi 2,935 milliárdnál. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.