Röviden

2006. 10. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Graphisoft SE, valamint a társaságból kiválással ez év augusztusában alakult Graphisoft Park SE rendkívüli közgyűlést tart november 15-én. A Graphisoft SE közgyűlésén a tulajdonosok jóváhagyják a társaság átalakulásával kapcsolatos végleges vagyonmérleget és vagyonleltárt, valamint módosítják a társaság opciós tervét. (P. B.)

*****
Nagy kereslet volt a 2009/F hároméves államkötvény aukcióján: a felajánlott és értékesített 75 milliárd forintos mennyiségre 199,6 milliárd forintnyi ajánlat érkezett – tájékoztatott az Államadósság Kezelő Központ. Az aukción 8,54 százalékos átlaghozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása szerint számolva, ez 4 bázisponttal haladta meg a szerdai másodpiaci referenciahozamot. (MTI–Eco)

*****
Oroszország legnagyobb acélipari csoportja, az Evraz nyeresége csökkent az első fél évben a növekvő ráfordítások miatt, bevétele azonban rekordot döntött az újonnan szerzett cseh és olasz érdekeltségeknek köszönhetően. Az orosz acélipari csoport folytatja a terjeszkedést, tekintettel a kereslet és az árak erőteljes növekedésére. Acéltermelését a cég az idén 15 millió tonnára növeli a tavalyi 13,85 millióról, és 550 millió dollárt fordít beruházásokra, az eredetileg tervezett 430 millió helyett. (MTI–Eco)

*****
A Magyar Cukor Rt. anyavállalata, az osztrák Agrana cukoripari és gyümölcsfeldolgozó csoport 33,4 millió eurós adózott eredményt jelentett az üzleti év augusztussal zárult első feléről, 3,5 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi, 34,6 millió eurónál. A csekély visszaesést a cukorértékesítés okozta, az új EU-rendtartás miatt keletkezett árveszteség miatt. (MTI–Eco)

*****
A mannheimi székhelyű Südzucker – Európa legnagyobb cukoripari csoportja – 81,2 millió eurós adózott eredményt jelentett az üzleti év szeptemberrel zárult második negyedéről, 1,1 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi, 82 millió eurónál. A kisebbségi részesedések nélkül az adózott eredmény 63,4 millió euró volt, 1,9 százalékkal több az egy évvel korábbi, 62,2 milliónál. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.