Röviden

2006. 10. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tegnap aláírt szándéknyilatkozatuk szerint a világ vezető alumíniumipari cégét hozza létre az orosz Rusal alumíniumgyártó és hazai versenytársa, a kisebb Sual, valamint a svájci Glencore International AG nyersanyagipari cég. Az egyesülésben a Rusal 66 százalékot, a Sual 22 százalékot, a Glencore 12 százalékot birtokol. (MTI–Eco)

*****
A hathetes hátralévő futamidejű likviditási diszkontkincstárjegy aukcióján a felajánlott 30 milliárd forintos mennyiségre 125,22 milliárd forintnyi ajánlat érkezett az ÁKK tájékoztatása szerint, ebből 30 milliárdnyi ajánlatot fogadtak el. Az aukción 8,13 százalékos átlaghozam alakult ki. (MTI–Eco)

*****
Mindössze 448 darab Danubius-részvényt szereztek a szállodalánc főtulajdonosai a nyilvános vételi ajánlat során, így érdemben nem változott a tulajdoni arányuk, ami továbbra is 53,4 százalék. A CP Holdings, valamint az érdekeltségébe tartozó Israel Tractors és az Interag Holding augusztus 8-án tett vételi ajánlatot a Danubius valamennyi részvényére 5 825 forintos árfolyamon. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.