Röviden

2006. 11. 25. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tőzsdén is jegyzett osztrák Oberbank – amely az utóbbi időben északi irányban, Csehország és Bajorország felé terjeszkedett – jövőre a magyar piacra is belép. Az elnökség a bank első kilenchavi eredményeinek ismertetésekor azt közölte, hogy 2007-ben egy budapesti bankfiók megnyitásával érkeznek Magyarországra. (MTI–Eco)

*****
A svéd Volvo autóipari vállalat 360 ezer, 1999 és 2002 között gyártott autóját kénytelen az elektronika meghibásodása miatt visszahívni az Egyesült Államokban. A vállalat szóvivője pénteken erősítette meg, hogy ezzel a Ford-konszernhez tartozó Volvo az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (NHTSA) felszólításának tesz eleget. (MTI–Eco)

*****
Az elmúlt két évben több mint harminc nemzetközi vállalat telepítette Magyarországra vagy fejlesztette itt működő regionális szolgáltató- központját, ez 13 ezer új munkahelyet jelentett. A központ számítástechnikai szolgáltatásokat nyújt több mint 100 országban működő Citigroup tagvállalat számára. (MTI–Eco)

*****
A Démász a tegnapi naptól kikerült a BUX, a Budapesti Értéktőzsde hivatalos indexének, illetve a közepes és kis kapitalizációjú mutatója, a Bumix kosarából a tőzsdéről való várható kivezetés miatt – közölte a BÉT a vezérigazgatói határozatot. Így november 24-től az eddigi 12 társaság helyett tíz részvényei alkotják a BUX kosarát és 15 részvény a Bumixét. (P. B.)

*****
A legnagyobb kínai vállalatoktól el fogják vonni a teljes profit felhasználásának lehetőségét azon új szabályok értelmében, amelyeket most dolgoznak ki és hamarosan közzétesznek – olvasható a kínai lapokban. Az intézkedés része annak a törekvésnek, hogy az állami vállalatok jövedelmét az állami céloknak megfelelően használják fel – írja az Új-Kína hírügynökség. (MTI–Eco)

*****
A Richter Gedeon Nyrt. szerdán ötezer darab saját részvényt vásárolt, darabonként 42 815 forintos átlagáron. A tranzakciót a HVB Bank Rt. közreműködésével a BÉT-en bonyolították le. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.