Röviden

2006. 11. 03. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év végén távozik posztjáról Nagy Bálint, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója. Nagy Bálint 1995-től irányította a legnagyobb magyar távközlési vállalat kommunikációs tevékenységét, utódjának kiválasztása folyamatban van. Az ő nevéhez fűződik a Magyar Telekom-csoport kommunikációjának sikeres menedzselése. (P. B.)

*****
Csökkent a hozam a 12 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által felajánlott 40 milliárd forintnyi 12 hónapos kincstárjegyre több mint 105 milliárd forint értékű jegyzés érkezett, amiből a kincstár 40 milliárd forintnyit fogadott el. Az aukción 8,24 százalékos átlaghozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség (ISMA) ajánlása alapján számítva. (P. B.)

*****
A Pannonplast az év első három negyedében 13,074 milliárd forintos nettó árbevételt és 1,06 milliárd forintos nettó nyereséget ért el. A múlt év első kilenc hónapjában a Pannonplast 237 millió forintnyi veszteséget könyvelt el. (P. B.)

*****
Az energiaszektor után távközlési cégekben is szeretnének részesedést vásárolni orosz vállalatok. Érdeklődésük közzéppontjában többek között a Magyar Telekom stratégiai tulajdonosa, a Deutsche Telekom, a France Telekom, illetve a Vodafone áll. A Deutsche Telekom minden eszközzel meg akarja akadályozni az orosz „bevásárlást”. (MTI–Eco)

*****
A brit–holland Unilever fogyasztásicikk-gyártó és -forgalmazó növelte értékesítését a harmadik negyedben, az üzemi profitráta azonban viszszaesett, tekintettel arra, hogy a vállalat az átszervezés jegyében jelentős összegeket fordított marketingre. Az értékesítés 4,4 százalékkal 10 milliárd euróra emelkedett április–szeptember között az egy évvel korábbihoz képest. (MTI–Eco)

*****
November 1-jétől Havas István az Ernst and Young magyarországi cégének új vezérigazgatója, valamint ügyfél-szolgáltatási és ügyfélkapcsolati igazgatója. Havas István Czakó Borbálától veszi át a vezetői posztot, aki a társaságnál töltött öt év után távozik a cégtől, hogy szakmai pályafutását a diplomácia területén folytassa. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.