Röviden

2006. 11. 02. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Államadósság Kezelő Központ nyilvános ajánlattételi felhívást tett közzé a Magyar Államkötvények lejárat előtti másodlagos piaci visszavásárlásáról. Az ÁKK Zrt. az államháztartásról szóló törvény és az éves költségvetési jogszabály szerint határozta meg a Magyar Államkötvények lejárat előtti visszavásárlásának feltételeit: így visszavásárolják a Magyar Államkötvény 2007/F sorozatát és 2007/D sorozatát is. (P. B.)

*****
A Forrás Nyrt. bejelentette, hogy a Bookline.hu Nyrt.-ben lévő 22,9 százalékos részesedéséből a Budapesti Értéktőzsdén keresztül október 31-én 4,98 százalékos részvénycsomagot értékesített. A Forrás részesedése a Bookline.hu-ban 17,82 százalékra csökkent. (P. B.)

*****
A támogatott forint- és devizahitelek nem vetették vissza az öngondoskodás sajátos formáját, a lakás-előtakarékosságot. Az elmúlt egy évtizedben egymillióan kötöttek szerződést valamelyik lakás-takarékpénztárral. (MTI–Eco)

*****
Európa legnagyobb diszkontlégitársasága, a Ryanair elindította második menetrend szerinti magyarországi járatát a németországi Frankfurt-Hahnból. Az első gép 180 utasát ünnepélyesen fogadták kedden a Fly-Balaton nemzetközi regionális repülőterén Sármelléken. (MTI–Eco)

*****
Az ELLA Első Lakáshitel Kereskedelmi Bank Zrt. tulajdonosai október 26-án a bank jegyzett tőkéjének emeléséről döntöttek, ami így meghaladja négymilliárd forintot. Az ELLA közleménye szerint az október 26-án megtartott közgyűlésen a bank tulajdonosai arról is határoztak, hogy alárendelt kölcsöntőke formájában további 7 millió eurót bocsátanak a társaság rendelkezésére. (MTI–Eco)

*****
A legnagyobb lengyel kereskedelmi bank, az egykori állami takarékpénztár-monopóliumból kinőtt – korábbi nevét az OTP-hez hasonlóan megőrző – PKO Bank Polski kedden 613,5 millió zlotys adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, 26 százalékkal többet a tavalyi harmadik negyedévi, 485,4 milliónál, a gyors lengyel gazdasági növekedés közepette rohamosan bővülő hitelezés miatt. Segített a tartalékolás és a költségek csökkentése is. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.