Röviden

2006. 11. 09. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 1,063 milliárd dollárt gyűjtött a londoni tőzsdei kibocsátásból a legnagyobb orosz acélművek, a Severstal. A cég részvényeit 12,5 eurós kibocsátási áron adta el, a 11–13,5 dolláros ársáv majdnem közepén. A kibocsátási ár alapján a Severstal 12,7 milliárd dollárra értékelhető. (MTI–Eco)

*****
A Waberer’s cégcsoport tőzsdei bevezetése soha nem került le a napirendről, noha az elképzelés – a külső körülmények kedvezőtlen változása után – inkább az elemzés szintjén maradt. Most ismét komolyan foglalkozunk a kérdéssel, hiszen ez az év jelentős változásokat hozott a cég életében – nyilatkozta a társaság vezérigazgatója. (MTI–Eco)

*****
A holland Wolters Kluwer közgazdasági, jogi és tudományos kiadó, amely a piacán a világ három legnagyobbja közé tartozik, 98 millió eurós adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről. Ez 20 százalékkal több a tavalyi harmadik negyedévi 82 millió eurónál. (MTI–Eco)

*****
A függetlenségét féltékenyen őrző londoni értéktőzsde-társaság, a London Stock Exchane Plc. (LSE) a szeptemberrel zárult első üzleti fél évében 76,7 millió fontos adó előtti eredményre tett szert az egy évvel korábbi 29,4 millió fontos helyett. A társaság üzemi eredményét 60 százalékkal 81,3 millió fontra növelte, az új kibocsátásokból származott jutalékoknak és a befektetők számára olcsóbb, elektronikus kereskedés bővülésének köszönhetően. (MTI–Eco)

*****
A Dél-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. első háromnegyed évi mérleg szerinti nyeresége 4,777 milliárd forint volt, 4,7 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakánál – szerepel a társaság tegnap közzétett, első háromnegyed éves, nemzetközi számviteli szabványok szerint készült konszolidált gyorsjelentésben. (P. B.)

*****
Európa legnagyobb és a világ negyedik számú médiavállalkozása, a német Bertelsmann tegnap 243 millió eurós adózott eredményt jelentett az első kilenc hónapról, 49 százalékkal kevesebbet a tavalyi első kilenchavi 475 millió erónál. A visszaesést a növekvő adókkal indokolták. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.