Röviden

2006. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatói teendőit Beck György látja el 2007. január 1-jétől – közölte a mobilszolgáltató társaság. Az új vezető Babis Mazarakist váltja fel a poszton, aki június óta volt a Vodafone Magyarország megbízott vezérigazgatója. Beck György 2002 óta töltötte be a Hewlett-Packard Magyarország vezérigazgatói tisztségét. Korábban, 1994–1998 között a Digital Magyarország, 1998–2002 között a Compaq Computer Magyarország vezérigazgatója, 2000–2002 között a Compaq Közép- és Kelet-Európa vezérigazgatója volt. (P. B.)

*****
A japán Honda/Acura márkapáros vezeti az autók újraeladási értéklistáját az Egyesült Államokban, letaszítva a korábbi években első helyen álló BMW-t – közölte a The Wall Street Journal. Az autók értékállóságának fontos mérőszámát évről évre a Kelley Blue Book közli, amely az alapján állítja össze rangsorát, hogy az egyes márkák modelljei mennyit tartanak meg eredeti eladási árukból öt év használat után. A harmadik helye szorult BMW-t egy másik német márka, a Volkswagen modelljei is maguk mögé utasították. (MTI–Eco)

*****
A Magyar Telekom fő részvényese, a német Deutsche Telekom AG (DT) hónap közepén kinevezett új vezérigazgatója átalakítási és költségcsökkentési intézkedéseket vázolt tegnap. Elsősorban a vállalatóriás vezetékes és mobilszolgáltatói egységének közelítéséről beszélt. Az intézkedések mögött René Obermann takarékossági tervei, illetve a DT németországi piacvesztésének tapasztalatai állnak. (MTI–Eco)

*****
A Swiss légitársaság jövő év január 16-tól – heti négy alkalommal – közvetlen járatot indít Budapest és Bázel között – jelentette be a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. és a Swiss International Airlines. Svájc és Magyarország között a légiutas-forgalom egy év alatt 27,6 százalékkal, 311 237 főre bővült tavaly. Ez a Ferihegyi repülőtér utasforgalmának 3,9 százaléka, és az elmúlt évben a budapesti repülőtéren megforduló utasok 1,6 százaléka volt svájci állampolgár. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.