Röviden

2006. 11. 07. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dél-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (Démász) részvényeseinek november 13-ig már csak egy hét áll rendelkezésükre, hogy elfogadják a többségi tulajdonos EDF International (EDFI) Démász-részvényekre vonatkozó vételi ajánlatát. Az EDFI 20 ezer forintot kínál minden egyes Démász-részvényért, az ajánlat lezárulta után sor kerülhet a Démász-részvények kivezetésére a Budapesti Értéktőzsdéről. (P. B.)

*****
A Ford járműipari csoporthoz tartozó és eredetileg félmilliárd angol fontért ajánlott Aston Martin luxusautó-gyártóra eddig mintegy harmincan jelentkeztek – írja a brit sajtó, amely szerint az egyik „legmenőbbnek” tartott brit márka egymilliárd fontot ér. A járműgyártó eladását egyébként a svájci UBS bankcsoportra bízták, az ő adata a harminc érdeklődő. (MTI–Eco)

*****
A német Audi autógyár, a Volkswagen-csoport luxusautó-gyártója, októberben 73 ezer kocsit adott el világszerte – ez havi rekord – 11,5 százalékkal többet, mint tavaly októberben, és emelte éves előrejelzését. Az első tíz hónapban 757 700 autót értékesítettek – ez is rekordszám –, 8,7 százalékkal többet, mint a tavalyi első tíz hónapban, közölték az Audinál. Egész évben most 900 ezer autó eladására számítanak, az eddig jósolt 890 ezer helyett, tették hozzá. (MTI–Eco)

*****
Egybillió amerikai dollárral érhet fel már a kínai külföldi valutatartalék – közölte hivatalos illetékes forrásokra hivatkozva hétfőn a kínai állami televízió. Kínának az idén lettek nagyobbak az ilyen tartalékai, mint az addig ebben nemzetközi listavezető Japánnak. (MTI–Eco)

*****
A nyáron befejezett egyesüléssel megalakult Arcelor Mittal, a világ legnagyobb acélipari vállalata, hétfőn 2,182 milliárd dolláros adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, 20 százalékkal többet a két cég második negyedévi, összesen 1,817 milliárdos adózott eredményénél. A pénzforgalmi többlet meghaladta a vállalati előrejelzést, 4,354 milliárd dollár lett a második negyedévi 3,5 milliárd után. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.