Röviden

2006. 11. 17. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új diszkont légitársaság Ferihegyen: a Meridiana december 7-től indít közvetlen járatot Budapest és Firenze között. Az olasz várost eddig csak római vagy milánói átszállással lehetett repülőn elérni Budapestről. A Meridiana a tizedik diszkont légitársaság Ferihegyen. (P. B.)

*****
A horvát INA olajtársaság tervezett jövő havi – londoni és zágrábi – tőzsdei bevezetése már most, három nappal a nyilvános kibocsátás után erős érdeklődést vonz – közölte tegnap a horvát miniszterelnök-helyettes egy opatijai konferencián. A horvát kormány a héten az INA 15 százalékát – 1,5 millió részvényt – ajánlott fel nyilvános kibocsátásra. További két százalékot értékesíthetnek túljegyzés esetén. Az ársávot 1400–1900 kuna között állapították meg részvényeként, jóval magasabban a korábban jelzettnél. (MTI–Eco)

*****
A Lukoil és a Gazprom olajipari vállalkozása, a Gazprom Neft közös céget hoz létre üzletrészek megszerzésére Oroszországban és külföldön – közölte a Lukoil vezére. Az erre vonatkozó megállapodást hamarosan aláírhatják – mondta a Vesztyi 24 hírtévének Vagit Alekperov, hozzátéve, hogy előzetesen már megállapodott a vegyes vállalat létrehozásában Alekszej Miller Gazprom-vezérrel. (MTI–Eco)

*****
A Synergon Informatikai Nyrt. december 18-ra rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelynek napirendjén a vezetői részvényopciós program elfogadása, valamint személyi kérdések szerepelnek. (P. B.)

*****
Forgalmát és nyereségét egyaránt növelte az idei harmadik negyedévben az öt nyugat-európai tőzsdét tömörítő Euronext tőzsdeüzemeltető: adózott eredménye 8,7 százalékkal, 77,4 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 71,2 millió euróhoz képest, 72,8 millió eurós elemzői várakozás mellett. (MTI–Eco)

*****
A 12 hónapos diszkontkincstárjegy tegnapi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ a tervezettnél 10 milliárd forinttal több papírt értékesített. A felajánlott 40 milliárd forintnyi kincstárjegyre 154,48 milliárd forint értékű jegyzés érkezett, amiből a kincstár 50 milliárd forintnyit fogadott el. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.