Röviden

2006. 11. 28. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mezriczky László, a HP Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója veszi át 2007 januárjától a Magyar Telekom-csoport kommunikációs igazgatóságának vezetését. (MTI–Eco)

*****
A Richter Gedeon Nyrt. ötezer darab saját részvényt vásárolt, darabonként 42 556 forintos átlagáron november 23-án. A tranzakciót a HVB Bank Hungary Rt. közreműködésével a BÉT-en bonyolították le. (P. B.)

*****
A Synergon Informatika Nyrt. 13 ezer darab saját kibocsátású részvényt vásárolt 1122 forintos átlagárfolyamon a Budapesti Értéktőzsdén november 20. és 24. között. A tranzakciók után a Synergon 411 900 darab saját részvénnyel rendelkezett. (P. B.)

*****
Erőteljes terjeszkedésbe kezd Indiában a magyarországi érdekeltségekkel is rendelkező francia Accor, Európa első számú szállodai csoportja. A cég az indiai partnerével közösen száz olcsóbb árfekvésű szálloda létesítését tervezi, a beruházásra 300 millió dollárt szánnak. (MTI–Eco)

*****
Rekordbevételt vár Európa második legnagyobb fűtéstechnikai csoportja, a német Vaillant, elsősorban a kelet-európai eladások felfutásának köszönhetően. A cég közleménye szerint az idén tíz százalékkal növekedhet a családi tulajdonban lévő vállalat árbevétele, az egyik legfontosabb alapanyag, a réz árának emelkedése miatt azonban várhatóan nem tudják felülmúlni a tavalyi rekorderedményeket. (MTI–Eco)

*****
A Eurotunnel hitelezői mégis jóváhagyták a cég szanálási tervét, valószínűleg elhárítva ezzel a cégcsődöt: az összesen 53 hitelezőből 28 elfogadta a Eurotunnel főnökének azt a tervét, hogy a cég 9,16 milliárd eurós adósságát egy hosszú futamidejű, negyvenéves bankkölcsönnel több mint a felével csökkentsék. Az 53 hitelezőnél a Eurotunnel adósságának 72 százaléka halmozódott fel. (MTI–Eco)

*****
Az autófinanszírozási tevékenységének erősítésén túl a HitEx Zrt. a közeljövőben beindítja személyi kölcsön és áruhitelezési üzletágát is, sőt repülőgép-finanszírozással és számítógépek operatív lízingjével is foglalkozik majd. A cég tulajdonosa, a Société Générale, az eurózóna egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.