Röviden

2006. 11. 23. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még az idén meghaladja a villnet.hu internetes kereskedőportál forgalma az egymilliárd forintos forgalmat – közölte Szó Tamás, a portált működtető G-Force Trade Kft. vezérigazgatója. A villnet.hu háztartási berendezések interneten keresztüli forgalmazásával foglalkozik. Szó Tamás jelezte, hogy az internetes kereskedelem magyarországi forgalma az elmúlt évben csaknem négyszeresére nőtt. A társaság jelezte, hogy vizsgálja az esetleges tőzsdei bevezetés lehetőségét. (P. B.)

*****
Az Európai Bizottság és a belga kormány tárgyalásokat kezd arról, milyen uniós támogatásban részesülhetnek a VW brüsszeli üzemének dolgozói azután, hogy döntést hoztak a VW itteni üzemének bezárásáról – közölt Vladimir Spidla munkaügyekkel foglalkozó EU-biztos. (MTI–Eco)

*****
A Pannonplast Műanyagipari Nyrt. december 19-i rendkívüli közgyűléséhez újabb napirendi pontokat javasolt a közgyűlés összehívását kezdeményező Benji Invest Kft., a Pannonplast legnagyobb, 13,17 százalékos szavazati joggal rendelkező tulajdonosa. (MTI–Eco)

*****
Orosz cégek már több mint 120 milliárd dollárt fektettek be külföldön, és ez az összeg évente 10-15 milliárd dollárral nő – közölte a német külgazdasági szövetségi ügynökség igazgatója szerdán, a külföldön eszközölt közvetlen orosz tőkebefektetésekkel kapcsolatban. Az ismertetés szerint a vezető orosz olajkonszern, a Lukoil már több mint egy tucat országban aktív, és a következő években 27 milliárd dollárt készül külföldön befektetni. (MTI–Eco)

*****
A 2007/F és a 2007/D államkötvényekből visszavásárlási aukciót rendezett az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), a benyújtott 69 milliárd forint össznévértékű ajánlatból 30 milliárdnyit fogadtak el. Az ÁKK közleménye szerint a visszavásárlási aukción elfogadott tételeket november 29-én fizetik ki, az ellenértékként kapott pénz befektethető a mai napon aukcióra kínált 2012/B ötéves és a 2017/B tizenöt éves államkötvény vásárlására is. Ezekből 45, illetve 40 milliárd forintnyit hirdettek meg értékesítésre. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.