Szolgálatiból öröklakás álomáron

Mindössze hárommillió forintért vásárolhatta meg hetvenegy négyzetméter alapterületű szolgálati lakását nyugdíjba vonulása előtt Huber Miklós, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM) volt gazdasági igazgatója. A tárca sajtóosztálya megerősítette információnkat, a tranzakciót előbb törvényesnek nevezte, majd arról tájékoztatott, hogy a miniszter az ügyben elrendelte a vizsgálatot.

2006. 11. 28. 0:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huber Miklós helyettes államtitkári besorolásban – ami egyebek mellett szolgálatiautó-használati jogosultsággal is járt – a gazdálkodási-költségvetési feladatokat irányította a Persányi Miklós (SZDSZ) vezette környezetvédelmi tárcánál. Feladatkörét a Gyurcsány-féle megszorítócsomag révén megvalósuló létszámcsökkentés, illetve átszervezés miatt Dióssy László államtitkár vette át. Huber Miklósnak az ingatlan-adásvétel időpontjában még bajai állandó lakcíme volt, a szolgálati lakást a budapesti minisztériumi munkavégzéséhez biztosította neki a tárca. A 71 négyzetméteres szolgálati lakás egy IV. kerületi, Virág utcai társasház első emeletén található. A társasházi lakást júliusban teljesen felújítva adták el a KVVM volt gazdasági igazgatójának, információink szerint még az ajtókat is kicserélték. A felújítás költségeit a minisztériumnak végzett munkaként számolták el.
*
A 3,037 millió forintos vételár alapján négyzetméterenként kevesebb mint 43 ezer forintot kellett kifizetnie ez év július 19-ig a Magyar Államkincstár számlájára a nyugdíjba vonult köztisztviselőnek.
A környezetvédelmi tárca sajtóosztályának vezetője, Bakonyi Ágnes a szolgálati lakás eladásáról szóló információnkat nem cáfolta, sőt megerősítette azzal a megjegyzéssel, hogy „mindenben a törvény szerint jártak el”. Kérdésünkre, miszerint a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedései mellett valamennyi nyugdíjba vonuló köztisztviselőnek tudnak-e hárommillió forintért egy-egy szolgálati lakást értékesíteni, illetve hogy rendelkeznek-e még ilyen olcsó eladó ingatlannal, mert szívesen viszünk ilyen ár mellett fizetőképes vevőket, a sajtófőnök udvariasan megkért, hogy a korrekt válasza után ne tegyek fel gúnyolódó kérdéseket. Bakonyi Ágnes tegnap délután újra felhívta szerkesztőségünket, és a következőket adta tudtunkra: miután tájékoztatta a minisztert a Magyar Nemzet érdeklődéséről, Persányi Miklós az ügyben elrendelte a vizsgálatot. Hozzáfűzte: a miniszter nem tudott a szolgálati lakás értékesítéséről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.