időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Amerikai megrendelés a Rábának

Munkatársunktól
2006.12.06. 23:00

A győri Rába Nyrt. legnagyobb leányvállalata, a Rába Futómű Kft. és a Marmon-Herrington szállítási keretszerződést írt alá 2007-re, amelynek értelmében a Rába 29,4 millió amerikai dollár értékben szállít futóműveket és futóműalkatrészeket amerikai partnerének. A felek olyan termékfejlesztési és stratégiai lépésekben is megállapodtak, amelyek az elkövetkezendő években javítják versenyképességüket és biztosítják növekedésüket.
A két társaság kapcsolatának kezdete a 80-as évekre nyúlik viszsza, amikor a Rába speciális hajtott futóműveket kezdett szállítani a Marmon-Herrington számára a normál közúti tehergépkocsik összkerék-meghajtásúvá alakításához. A Rába Futómű Kft. jelenleg kormányzott hajtott mellső futóműveket és hátsó futóműkomponenseket szállít – áll a Rába sajtóközleményében. Az elmúlt évek során a szállított futóműtípusok köre és a Rába értékesítési volumene dinamikusan bővült összhangban azzal, ahogy a Marmon-Herrington javítja részpiaci pozícióit. A speciális futóműkomponensek tekintetében a Marmon-Herrington mára a Rába három legfőbb vevője közé sorolható.
Egy hete a Rába elnök-vezérigazgatója, Pintér István jelezte, hogy két éve még 200 vevőnek 30 ezer árut értékesítettek, ami kezelhetetlen volt, ezért a vevők számát 85 kulcsvevőre csökkentették. A piaci trendekről elmondta, a legfőbb piacukon, az USA-ban négyéves ciklusokban lehet előre kalkulálni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.