A kereskedelemben árult kenyerek mindössze 21 százaléka friss termék, 79 százalékukat több mint egy napja sütötték – derül ki a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FvF) legfrissebb felméréséből, amelyről a szervezet tájékoztatta közleményben az MTI-t.
Az FvF három hónap alatt elvégzett országos ellenőrzése során 209 gyártó 600-féle csomagolt és csomagolatlan kenyértermékét vizsgálta meg. A főfelügyelőség nehezményezi, hogy az újravizsgált hibás termékek gyártóinak csupán egynegyede javított a kenyér minőségi jellemzőin, a többség nem korrigált a paramétereken. A termékek vizsgálata során a kenyerek 16 százalékán a jelölés nem felelt meg az előírásoknak. A legtöbb jelölési hibát az okozta, hogy a gyártók nem megfelelő lisztet használtak fel, vagy nem az előírt lisztaránynak megfelelően állították elő termékeiket. A minták 8 százaléka bizonyult kisebb tömegűnek, mint amekkorának árulták, 26 százalékánál pedig a megengedettnél magasabb sótartalmat találtak a fogyasztóvédők. A kenyerek 15 százalékánál a savfok nem érte el az előírt értéket, műszaki jellemzők tekintetében pedig a minta 41 százaléka nem felelt meg.

Megmérgezték a játékosokat? Már a rendőrség is vizsgálódik a sorsdöntő meccs kapcsán