időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Gerő András tévedése

2006.12.14. 23:00

Nézem a Hír TV-ben az Árpád-sávos lobogóról szóló beszélgetést, amely két történész, Bertényi Iván és Gerő András között zajlik. Megértéssel figyelem az elsőként nyilatkozó Gerő Andrást, aki világosan kifejti véleményét. Ezután ellenvélemény hangzik el Bertényi professzortól. Ennek következtében érezhetően felpaprikázódik Gerő, megszűnik türelme és nyugalma.
Állítja, hogy a nyilaskeresztes zászlóban nem a nyilaskereszt dominál, hanem a piros-fehér sávozat. Szerinte az emberekben „ez rögzült”. Mennyire téved. Én átéltem azt a kort, amikor a nyilas mozgalom elkezdett kibontakozni, majd 1944. október 15-én hatalomra jutott. Bennünk bizony nem a két szín, hanem a benne elhelyezett nyilaskereszt „rögzült”, Gerő úr! Ha a nyilasokról szó kerül a rádióban, tv-ben, újságban, mindig a nyilaskereszt képe idéződik fel bennem, s tudom, másokban is, soha nem a piros-fehér szín. Történész úr vizsgázhatott e tárgyból jelesen, de ne állítson olyat, amiről nem tudhat, mert előtte nem meneteltek nyilaskeresztes karszalagot viselő sötét alakok.
Kövecs Imre, Hajdúnánás

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.