időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Kínában egyre több a maroktelefon

Munkatársainktól
2006.12.17. 23:00

Világszerte négymilliárd mobil-előfizetővel számol a finn Nokia 2010-ben. A világ első számú mobiltelefon-társaságának vezérigazgatója szerint az internetes alkalmazások gyors terjedése miatt a növekedés a korábban vártnál gyorsabb lesz. E fejlődésből a Nokia is ki akarja venni a részét, arra összpontosít, hogy a mobiltelefon-technológiával minél gyorsabb hozzáférést biztosíthasson a hálózathoz. A Nokia előrejelzése szerint a meglévő készülékek cseréje teszi ki az idén a piac 65 százalékát, s az arány 2010-ben 80 százalékra szökik fel. A globális értékesítés már jövőre eléri a hárommilliárdot, míg a Nokia korábban ezt 2008-ra tette. Az előfizetők növekedésének több mint a fele várhatóan az ázsiai–csendes-óceáni térségből, főként Kínából és Indiából származik majd.
Az idei év harmadik negyedévében a világ mobilpiacán a Nokia és a Motorola – a két vezető gyártó – egyaránt növelte részesedését: a Nokiáé 32,5 százalékról 35,1 százalékra, míg a Motoroláé két százalékponttal 20,6 százalékra nőtt. A teljes ágazati eladások az egy évvel korábbi harmadik negyedhez képest 21,5 százalékkal 251 millió készülékre bővültek. Az ágazati harmadik, a Samsung, bár eladásait az időszakban egyhatoddal 30,6 millió készülékre növelte, részesedése a teljes mobilpiacon 12,2 százalékra csökkent. A piackutatók 2006 egészére 986 millió eladott készülékkel számolnak, kissé felfelé módosítva a korábbi, 960 milliós becslésüket.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.