Röviden

2006. 12. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soproni informatikus nyerte a Tőzsdemágus internetes tőzsdei befektetési játékot az idén. A 2006. szeptember 18-án másodjára útjára indított játékon 31 300 regisztrált játékos jelent meg a virtuális parketten. A Budapesti Értéktőzsde jelezte, hogy a Tőzsdemágus mögött példaértékű piaci összefogás állt. (MTI–Eco)

*****
A Pannonplast Műanyagipari Nyrt. 175 ezer Synergon-részvényt vásárolt december 7-én a tőzsdén darabonként 1160 forintos árfolyamon. Ezzel a Pannonplast részvénytulajdona a Synergonban 15,417 százalékra, szavazati joga 16,126 százalékra nőtt. A közlemény emlékeztet arra, hogy a Pannonplast 2006. október 6-án vételi jogot írt ki a tulajdonában álló 463 ezer Synergon-részvényre. A vételi jog gyakorlásának legkésőbbi időpontja 2009. október 5. (P. B.)

*****
A Richter Gedeon Nyrt. 5000 saját részvényt vásárolt december 6-án a tőzsdén 39 767 forintos átlagáron. A Richter december 4-én adott megbízást a HVB Bank Hungary Zrt.-nek 40 ezer Richter-részvény vételére. A társaság a részvényeket a Pénzügyminisztérium által elismert értékpapír-juttatási programjához kívánja felhasználni. (P. B.)

*****
Az amerikai Ford autókonszern szentpétervári üzeme gyártókapacitásainak megkétszerezésére készül. Tervének végrehajtása után – amikorra éves termelését évi 150 ezer autóra futtatja majd fel – a legnagyobb külföldi autóipari beruházó lesz Oroszországban, megelőzve a kalugai régióban jelenleg gyárát építő német Volkswagent, ahol évi 115 ezer autó készülne. (MTI–Eco)

*****
Az orosz központi bank tegnap negyed százalékponttal 2,25–2,75 százalék közötti mértékre emelte a rövid lejáratú betétek kamatát. Az idén már a negyedik alkalommal emelik a kamatlábat, hogy ellensúlyozzák az inflációs nyomást, és mérsékeljék a piaci likviditást. A kamatemelést, amely az Európai Központi Bank csütörtöki, szintén negyed százalékpontos irányadó kamatának emelését követi, december 11-től érvényesítik. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.