időjárás °C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Röviden

MN
2006.12.29. 00:00

Új idők Romániában
Brüsszel. Románia és Bulgária EU-csatlakozásával januárban önálló szélsőjobboldali frakció alakul az Európai Parlamentben – számolt be róla a Le Soir. A Cotidianul közben arról írt, Románia a közép-európai időre is áttérne az EU-csatlakozás tiszteletére. (MTI)

Segítik a Fatahot
Jeruzsálem. Izrael jóváhagyásával nagy mennyiségű fegyver és lőszer érkezett Egyiptomból a palesztin területekre, hogy megerősödjön a Mahmúd Abbász vezette Fatah mozgalom a vele rivális, kormányon lévő Hamász kárára. A palesztin elnök közben béketárgyalást javasolt Izraelnek. (MTI)

Együtt a hívek
Zágráb. Több tízezer fiatal érkezett tegnap Zágrábba a Taizéi Közösség 29. európai ifjúsági találkozójára. A dél-franciaországi Taizé faluból közel hatvan éve indult, a keresztény összefogást hirdető szerzetesi közösség 1978 óta minden év végén összehívja a fiatalokat. Ugyancsak tegnap megkezdődött Mekkában a hádzs, a mozlimok hagyományos zarándoklata. (MN)

Civilizációk határa
Córdoba. Visszautasította Córdoba püspöke azt a kérést, hogy az andalúziai város katedrálisa váljék ökumenikus kegyhellyé, ahol mozlimok és keresztények is imádkozhatnak. A katolikus Spanyolországban 800 ezer mozlimot képviselő csoport emlékeztetett, hogy a templom a 13. századig mecsetként szolgált. (Gy. Zs.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.